El projecte Manresa 2022 s'obre a la participació d'experts i professionals de la ciutat per dissenyar el programa commemoratiu


23/04/2018

Més de mig centenar de persones vinculades a la ciutat i expertes en diversos àmbits professionals es van aplegat dissabte al matí a la Cova per conèixer amb més detall el projecte, i participar en el disseny del programa d'activitats de cara a l'any en què es commemorarà els 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa.

Més de mig centenar de persones vinculades a Manresa i expertes en diversos àmbits professionals es van aplegar aquest dissabte al matí a la Cova de Manresa per participar en una sessió de treball sobre el projecte Manresa 2022.

 

Els objectius de la trobada eren, per una part, fer una explicació àmplia als assistents sobre quines són les particularitats d’aquest projecte; i, de l’altra, obrir un espai de debat i participació de cara a elaborar un programa d’activitats de cara a l’any 2022, coincidint amb la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa.

 

També van participar en la sessió l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Turisme, Joan Calmet, i les regidores d’Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària; Cultura i Joventut, Anna Crespo; Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; i Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas.

 

Els responsables del Pla Director Manresa 2022, Jordi Rodó i Josep Huguet, van obrir l’acte amb una presentació del projecte que, com van recordar, es va impulsar des de l’Ajuntament de Manresa el 2013. Van detallar cada un dels àmbits en què s’estructura Manresa 2022 i van fer un repàs a les actuacions que s’han fet al llarg d’aquests anys en relació a aquest projecte. 

 

Posteriorment, es van organitzar diferents tallers sectorials amb la participació de tots els assistents i organitzats en els diferents àmbits en què s’haurà d’estructurar el futur programa d’activitats relacionats amb aquesta efemèride. Al final de cada sessió, els portaveus de cada grup sectorial van exposar les conclusions al plenari i, amb posterioritat, s’analitzarà de quina manera es poden incloure al Pla Director.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, acompanyat del director de la Cova, Lluís Magriñà; va ser l’encarregat de fer la cloenda tot destacant que els principals objectius de Manresa 2022 són millorar la ciutat i la qualitat de vida dels manresans i manresanes i reforçar la projecció exterior de la ciutat; i, com a conseqüència del compliment d’aquests dos objectius, impulsar el turisme i l’activitat econòmica.

Oficina Manresa 2022 - Oficina de Turisme de Manresa - Pl. Major 10 - 08241 Manresa +34 93 878 40 90 - manresa2022@manresa.cat