menu

S'obre la convocatòria adreçada als artistes que vulguin presentar projectes per formar part dels 'Jardins de llum'

28/07/2019

Els projectes han d’estar relacionats amb la llum i l’aigua i el termini de presentació de les propostes finalitza el 20 d’octubre de 2019. Jardins de llum és un itinerari efímer d’art que té lloc en el marc dels actes de la Festa de Llum i del Misteri de la Llum de Manresa.

“Jardins de llum”, l’itinerari d’art efímer proposat per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) que ja s’ha fet un lloc propi en el programa d’actes de la Festa de la Llum de Manresa, obre convocatòria adreçada a tots aquells artistes que, de manera individual o col·lectiva, vulguin presentar les seves propostes per formar part d’aquest recorregut artístic que tindrà lloc el dimarts 20 de febrer al vespre de dos quarts de set de la tarda a les deu del vespre.

El termini de presentació dels projectes finalitza el 20 d’octubre de 2019 i els projectes han d’estar vinculats d’alguna manera amb la llum i l’aigua. El format de les propostes és lliure (instal·lació artística, circ, dansa o música) i totes s’han d’enviar al mail de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central: taulaartsvisualscc@gmail.com

“Jardins de llum” s’inscriu en la tendència actual de manifestacions festives a l’entorn de l’aigua i de la llum, facilitades per l’evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímers de l’art al carrer. Així, com a referents, tot i acceptant les diferències de format, es podrien citar la “Fête des Lumieres” que ses celebra anualment a Lyon (França), la Festa de la Llum que per primera vegada aquest any s’ha incorporat a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el “Mapping Festival” de Ginebre (Suïssa) i “Lluèrnia“ d’Olot.

Sota la direcció artística de la TAV-CC i la producció i suport de l’Ajuntament Manresa, l’esdeveniment, que com cada any busca les complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes, pretén relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d’emoció i qualitat pel seu concepte, essent participatives en la seva realització

Bases de participació

Pot participar a la convocatòria qualsevol persona a títol individual o col·lectiva.

Les propostes artístiques hauran d’estar vinculades a la llum i/o l’aigua, i que tinguin en compte que s’instal·laran a l’aire lliure de manera efímera.

Per participar en la convocatòria cal fer arribar el projecte en un pdf, de sis DinA4 com a màxim, que inclogui :

- Títol, autors i descripció del projecte

- Material gràfic al·lusiu a la proposta, imatges il·lustratives del resultat final

- Plànol d’implantació a l’espai

- Detalls tècnics i calendari orientatiu de muntatge i desmuntatge

- Un breu currículum dels participants

- Dades de contacte (telèfon i email, pàgina web...)

Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar al mail de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central: taulaartsvisualscc@gmail.com

El format de la proposta és lliure (instal·lació artística, circ, dansa o música).

El termini de presentació de les propostes finalitza el 20 d’octubre de 2019.

Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta entre el 21 d’octubre i el 3 de novembre de 2019.

Les propostes seleccionades seran presentades a la premsa a partir del dia del veredicte.

Els participants seleccionats hauran de fer arribar la informació necessària per la preparació de tots els elements de difusió i comunicació (imatge i descripció de la proposta) fins el 15 de desembre de 2019 com a molt tard.

L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.

L’organització aporta a cada projecte 400€ (impostos inclosos). Si la proposta supera aquest cost, anirà a càrrec dels seus autors trobar-ne el finançament.

Cal que tots els projectes siguin autosuficients en el muntatge, desmuntatge i neteja de l’espai.

Es valorarà molt favorablement aquells projectes que facin energies alternatives.

Es valorarà que el projecte estigui acompanyat d’imatges reals de la proposta teòrica que es presenta.

L’organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.

El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

Selecció i criteris

La selecció dels projectes anirà a càrrec de membres de la TAV, amb el vistiplau dels membres de l’Associació Misteriosa Llum, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i agents culturals.

Es valorarà preferentment el següent:

  • El grau d’innovació i l’aportació estètica de les propostes
  • L’adequació als espais de l’itinerari de carrer dissenyat, i concretament al punt on es proposa instal·lar cada projecte amb una clara voluntat de posar en valor i embellir l’espai
  • La resistència a les inclemències meteorològiques.

El Jurat podrà demanar més informació sobre qualsevol projecte i proposar a l’autor el lloc més idoni per la seva ubicació si així ho considera.

El jurat i l’organització es reserven el dret de poder demanar una audició privada d’algun projecte per si cal cercar patrocinadors i col·laboradors.