Eixos estratègics

Per tal de fer realitat els objectius del projecte, el Pla Director Manresa 2022 conté un pla d'accions amb 62 programes i més de 170 actuacions previstes, que giren al voltant dels 3 eixos estratègics del projecte:

1. Manresa és Camí: simbolitzat amb el Pont Vell, icona de la nostra ciutat, i nexe d'unió entre camins, entre cultures, entre allò terrenal i allò espiritual. Aquest eix fa referència a les accions destinades a millorar i adequar les infraestructures, equipaments i espais de la ciutat que conformen la ruta ignasiana urbana.

2. Manresa és Acollida: simbolitzat amb el Bol de Sant Ignasi, omplert per les dones manresanes que tenien cura del seu sustent, així com els seus mentors a la ciutat tenien cura del seu esperit. De la mateixa manera, ara volem tenir cura i acollir, en tots els sentits, els pelegrins i els visitants de la nostra ciutat. Aquest eix incideix en la promoció de l'oferta turística de Manresa i en la millora dels serveis turístics d'informació i guiatge, d'allotjament, de restauració i d'oci de de la ciutat i, en definitiva, en tot allò que faci més agradable i còmoda l'estada a la nostra ciutat i li doni un valor especial.

3. Manresa és Llum: la Misteriosa Llum procedent de Montserrat; la llum de la verge de l'Alba, patrona de la Seu; l'exímia il·lustració de Sant Ignasi: són alguns dels exemples de per què podem afirmar que Manresa és una autèntica ciutat de la llum. Aquest apartat engloba les accions destinades a la projecció internacional del cor de Catalunya, i a la dinamització cultural, social, educativa i artística de la ciutat, a través de propostes i activitats de tot tipus, i sempre amb la complicitat del teixit cultural i associatiu de Manresa i el Bages.

Instagram Youtube Facebook Twitter