menu
Agenda
Espiritualitat i pensament

El llegat de la reforma protestant, 500 anys després

today Dijous, 23 de Març
watch_later 18:00
location_on Auditori Espai Plana de l'Om
En col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat i com a epíleg als actes que s'han dut a terme per celebrar els 500 anys de l'estada de Sant Ignasi

Fa cinc-cents anys, en la primera meitat del segle XVI, es van materialitzar importants corrents de pensament humanista, religiós i polític que van significar la transformació d'Europa. Després d'un període de relativa estabilitat, actualment el projecte europeu i els seus valors tornen a ser objecte de reflexió. En aquest context i coincidint amb la cloenda de l'Any Ignasià que ha tingut lloc a Manresa, DIPLOCAT proposa una reflexió sobre la vigència d'aquest llegat amb un acte d'accés lliure que tindrà lloc el proper dijous, 23 de març, a les 18 hores, a l'Espai Plana de l'Om.

L'acte, presentat per Miriam Diez Bosch, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura (URL), durà per títol "El llegat de la reforma protestant, 500 anys després". La benvinguda institucional anirà a càrrec de Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT, i Sònia Blasco, cap del servei de Museus i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A continuació, l'advocat, escriptor i mecenes Antoni Gelonch farà una xerrada per situar el tema. Finalment, tindrà lloc una taula rodona internacional per comparar tres models de presentació de les figures de la reforma al públic actual: l'Erasmus House de Brussel·les, representat per la seva directora Zahava Seewald; la Fundació de Memorials de Luter, representada per Tobias Espinosa; i la Cova Ignasi de Loiola de Manresa, representada pel fundador del Camí Ignasià, Josep Lluís Iriberri. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, dirà unes paraulaues per cloure l'acte. Tant a l'inici com al final de l'acte actuarà el conjunt Schola Gregoriana de Catalunya, amb un repertori marcadament ignasià.

Com arribar