menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

Qvinta Essençia torna a Manresa per oferir un recital litúrgic per Setmana Santa

06/03/2023

La formació barcelonina interpretarà dijous 6 d’abril a l’Església del Carme de Manresa “Lamentacions i Responsoris per Dijous Sant”, del compositor renaixentista Tomás Luis de Victoria

L’Església del Carme de Manresa acollirà el dijous 6 d’abril a les 19 h – en plena Setmana Santa - el concert del grup vocal Qvinta Essençia, titulat “Lamentacions i Responsoris per Dijous Sant”. El concert està format per un recull de diverses peces de “L'Ofici de Setmana Santa” de Tomás Luis de Victoria, una de les figures més importants del renaixement musical espanyol i mundial. El concert té un preu de 15 euros si es reserva de manera anticipada i de 18 euros si es compra a taquilla. Aquestes entrades estan disponibles a la web www.manresa2022.cat i a l’Oficina de Turisme de Manresa (plaça Major, 10).

Per al concert, s’ha dividit l’obra “L’Ofici de Setmana Santa” (Roma, 1585) de Tomás Luis de Victoria, en tres nocturns. Al primer nocturn s'entonen tres Lamentacions que evoquen la destrucció de Jerusalem, obres en què s'alterna el cant melismàtic i extàtic de les lletres de l'alfabet hebreu amb la narració discursiva de la catàstrofe. Posteriorment, al segon i tercer nocturn es canten sis Responsoris de Dijous Sant.

Qvinta Essençia torna a Manresa després d’interpretar el gener de 2022 un concert de Nadal a la Cova de Sant Ignasi, iniciant l’Any de Celebració de Manresa 2022. Com es va poder comprovar, la formació musical és un grup amb una clara devoció per les músiques dels segles XVI, XVII i XVIII. El conjunt vocal ha actuat en alguns dels espais i festivals més importants del panorama musical català, espanyol i europeu, com el Palau de la Música Catalana, l’Oude Muziek i la Fundación Juan March de Madrid, entre d’altres.