menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

La Ignasiana BTT continua creixent amb un 53% més d'inscripcions i un 65% de participants vinguts de fora de Manresa

25/09/2023

246 ciclistes van participar dissabte 23 de setembre en la tercera edició de la prova que transcorre pel Camí Ignasià i que, enguany, estrenava una tercera modalitat circular entre Manresa i Castellgalí orientada a un públic familiar

Dissabte passat va tenir lloc la tercera edició de la Ignasiana BTT, una ruta autoguiada amb GPS pels darrers 115 km del Camí Ignasià, de Verdú fins a Manresa, travessant les comarques de l’Urgell, Segarra, Anoia i el Bages. Des de l’any passat, l’esdeveniment ha incorporat una modalitat més curta del recorregut original, de 50 km, entre Igualada i Manresa, i aquest any, s’hi ha afegit una tercera opció, de 24 km, amb sortida i arribada a Manresa, passant per Castellgalí i finalitzant a la plaça Sant Domènec de Manresa, destí final de les tres modalitats que cerquen adaptar-se als diferents perfils i tècnica dels potencials participants.

Les 250 places previstes per aquesta tercera edició gairebé es van exhaurir al tancament de les inscripcions el dilluns 18 de setembre. En total, van participar en la prova 246 ciclistes, 112 dels quals van optar per la modalitat llarga, 81 per la curta i 53 per la circular, sent les dues distàncies curtes les que han experimentat un major creixement, la qual cosa es tradueix en creixement global de les inscripcions d’un 53% respecte l’any passat, un nou pas en la consolidació d’aquest esdeveniment en el calendari esportiu de la Catalunya Central de finals d’estiu i que enriqueix el producte turístic al voltant del Camí Ignasià català. Les procedències dels participants així també ho avalen: el 65% d’inscrits d’aquesta edició provenen de fora de Manresa, del qual un 37% són ciclistes de fora de la comarca del Bages, vinguts de poblacions barcelonines, de Lleida, Girona, Tarragona i València.

Les tres rutes es van iniciar a les 8 del matí des de la plaça Major de Verdú, a les 10.30 h des de Cal Macu d’Igualada i a les 11 h a la plaça Sant Domènec de Manresa, tot finalitzant la jornada en aquesta plaça poc abans de les 19.30 h. L’esdeveniment va transcórrer, un any més, sense incidents, amb bona climatologia i dins d’un gran ambient festiu.

La Ignasiana BTT no és una cursa competitiva, però els temps dels participants estan controlats amb xip, per la qual cosa, el participant coneix el temps invertit i, al final, rep el diploma que així ho acredita. Per modalitats, el primer participant dels exigents 115 km va arribar a Manresa en 4 hores i 56 minuts i l’últim ho va fer en 11 hores i 19 minuts de pedalada. Els 50 km de la modalitat curta es van completar entre les 2 hores i 31 minuts i les 6 hores i 3 minuts. La modalitat de 24 km es va estrenar amb un interval entre 1 hora i 33 minuts del primer i 3 hores i 29 minuts el darrer corredor. En aquesta edició, es van comptabilitzar un total d’11 abandonaments per avaries, o bé, per esgotament.

La cursa està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i compta amb el suport organitzatiu de Som Terra Som Salut i els ajuntaments de Verdú, Cervera, Montmaneu, Igualada, El Bruc, Marganell i Castellgalí. La Ignasiana BTT també compta amb el suport de Fundació La Caixa, Assegurances Pujol, Trek Bycicle Manresa, Dacia Remm Guitart Igualada, Renault Auser Manresa, Sphere Pro, Cerveses Guineu, Porc de Palou, l’Oller del Mas, Esport Ciclista Manresà i més d’una vuitantena de voluntaris.