menu
Imatge de fons
Inici Manresa 2022 Actualitat

Chima Moneke i Sylvain Francisco participaran aquest dissabte a la mostra de “Bots pel Canvi" de Manresa 2022

El projecte, basat en el Basket Beat, aterra a Manresa amb la voluntat d’aconseguir una transformació cultural, social i personal dels participants i de la ciutat, oferint als joves una intersecció entre l’art urbà, l’esport, la música i la comunitat. Els jugadors del BAXI Manresa acompanyaran els joves en la que serà la seva primera actuació, que es farà a la sala petita del Kursaal.

Els jugadors del Baxi Manresa Chima Moneke i Sylvain Francisco participaran aquest dissabte 27 de novembre a l’espectacle multidisciplinari “Bots pel canvi en procés”, protagonitzat per joves que els dimecres participen en aquesta activitat artística i comunitària a espais públics de la ciutat, dins el projecte “Bots pel canvi Manresa 2022”. L’espectacle es farà a les 18h a la sala petita del Kursaal. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia a la web del teatre.

D’ençà que el projecte va arribar a la capital del Bages, més de 800 persones d’entitats, centres de secundària i serveis de la ciutat han format part dels tallers de Basket Beat, que tenen l’objectiu d’acompanyar les persones en el seu creixement personal a través de la creació i l’aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. Es tracta d’un projecte que vol esdevenir un punt de trobada entre joves de diferents procedències, amb diferents històries de vida, per tal que puguin generar vincles, noves maneres de relacionar-se i, en definitiva, transformar la seva mirada cap als altres joves i cap a la ciutat de Manresa.

El projecte Bots pel Canvi va sorgir durant el mes de maig. Des de llavors, cada dimecres un grup de joves es troba per diferents places per fer botar pilotes de bàsquet mitjançant dinàmiques de joc, mentre teixeixen comunitat. El grup és obert a tothom que s’hi vulgui sumar.

Fruit d’aquestes trobades a l’espai públic, el pròxim 27 de novembre, alguns d’aquests joves pujaran a l’escenari de la sala petita del Kursaal, on es durà a terme una mostra que combinarà la música, el debat, la participació i la reflexió. Els joves tindran l’oportunitat de compartir escenari amb Chima Moneke i Sylvain Francisco, jugadors del BAXI Manresa, que han accedit a involucrar-se en el projecte. També hi participarà l’entitat catalana Nadir, que treballa l’educació audiovisualamb infants ijoves.

La mostra esdevé el primer acte des que aquest dimecres es va presentar el programa de Manresa 2022, que inclou més de 40 accions. Concretament, el projecte Bots Pel Canvi, s’engloba dins de l’eix Joventut.