Marxa del Pelegrí

Un 25 de març de 1522 el pelegrí Ignasi de Loiola baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa. Va fer-hi una estada d’onze mesos, durant els quals va viure una profunda tranformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundar la Companyia de Jesús. Durant tota la seva vida, el record de Manresa el va acompanyar en el seu intens viatge personal.

La Marxa del Pelegrí s'organitza cada any des de 2015, a finals de març o principis d'abril, i recorre l'últim tram del Camí Ignasià, des de Montserrat fins a la ciutat de Manresa, seguint les passes que va fer Sant Ignasi de Loiola el 25 de març de 1522, revivint la seva experiència i gaudint dels paisatges que van captivar-lo.

Es tracta d'un recorregut de 26 km en el què podreu descobrir paisatges inspiradors. Des del Monestir de Montserrat passa per Santa Cecília, Castellbell i el Vilar, Castellgalí i el Xup, fins arribar al centre de Manresa. La caminada permet també experimentar l’acollida que va rebre a l’antic Hospital de Santa Llúcia (avui Capella del Rapte i Museu Comarcal) i redescobrir la ciutat que va inspirar aquest personatge de relleu mundial. 

En les últimes edicions, s'ha incorporat un recorregut circular de 15 km des de Plaça Major fins el Carrer del Balç, passant per la Torre Lluvià, el Gorg Blau i la Font de l’Arrel fins l’Oller del Mas, on s’enllaça amb l’últim tram del Camí Ignasià.

Trobareu tota la informació a la web de Turisme de Manresa

INSCRIPCIONS: Les inscripcions per la marxa del pelegrí 2020 encara no estan obertes.


Instagram Youtube Facebook Twitter