CAT | ESP | ENG | ITA

Ignàgora

Ignàgora és un cicle de xerrades i ponències al voltant de la figura i el pensament de Sant Ignasi. El programa està promogut per Manresa 2022, l’Ajuntament de Manresa i la Fundació La Cova. Ignàgora és un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l’educació del futur.

PROGRAMA 2020 · REPRESA DE LA 6A EDICIÓ

· Dimecres 7 de d'octubre · 19 h

ÈXODE I ÈXTASI EN IGNASI DE LOIOLA. UNA APROXIMACIÓ A LA SEVA AUTOBIOGRAFIA

A càrrec de Xavier Melloni sj, Comunitat jesuïtes de Manresa

Intervindran: Jordi Simon i Oriol Pérez Treviño
En aquesta obra, l'autor ens dona la seva visió de Sant Ignasi a partir d'una lectura de la seva Autobiografia. La presenta com una continua sortida d'ell mateix, on conflueixen l'èxode i l'èxtasi, angoixa i joia, extraviament i retrobament, tal com succeeix en la vida dels humans. Interpretant la vida de Sant Ignasi, l'autor ens ajuda a llegir la nostra pròpia vida.

Conferència coorgantizada amb el Grup Inspiració 2022

· Dimecres 14 d'octubre · 19 h 

REPTES I OPORTUNITATS DE L'EDUCACIÓ 360

A càrrec de Moisès Esteban-Guitart, Director de l’Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona, professor del departament de psicologia de la Universitat de Girona
Existeix un creixent reconeixement de la necessitat d’un canvi de paradigma en educació que faci possible abordar les problemàtiques i necessitats contemporànies. L’educació 360 neix com una aliança compromesa amb valors d’igualtat i equitat per trascendir les fronteres convencionals dels espais i temps educatius. Sota la premissa del reconeixement múltiple dels diferents serveis, agents i entitats com a co-responsables de l’acte educatiu, es descriu la necessitat de connectar experiències d’aprenentatges, agents, espais i temps educatius. La conferència revisa l’origen, característiques, així com reptes i oportunitats que es plantegen d’aquesta visió de l’educació i l’aprenentatge traduïda en la noció d’“ecosistema educatiu local”.

· Dimecres 4 de novembre · 19h · ONLINE

ELS VALORS (AVUI) DEL TURISME ESPIRITUAL

A càrrec de Sílvia Aulet, professora i investigadora de la Facultat de Turisme de la UdG

El turisme espiritual avui és una realitat i un fenomen que no para de créixer però tot i això encara hi ha una certa confusió al voltant del que és. En aquesta sessió es parlarà de què és el turisme espiritual, perquè avui sembla que aquest tipus de viatge està de moda, quines connexions té amb altres formes de turisme com el turisme religiós o els pelegrinatges i quins són els valors que caldria desenvolupar al voltant d’aquesta activitat.


Instagram Youtube Facebook Twitter