Ignàgora

Ignàgora és un cicle de xerrades al voltant de la figura i el pensament de Sant Ignasi. El programa està promogut per Fòrum Manresa 2022, que engloba l’Ajuntament de Manresa i la Fundació la Cova.

Ignàgora es porta a terme durant el mes de març a través de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. Es creen dos espais de reflexió, un dedicat a la figura de Sant Ignasi de Loiola, que s’anomena “Espai Sant Ignasi”, i l’altre, anomenat “Espai valors de ciutat”, que es destina a debatre temes de ciutat en clau de futur i amb voluntat d’aprofundiment i aprofitament.

Fòrum Manresa 2022 és un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l’educació del futur.

PROGRAMA 2019

Dimecres 6 de març a les 19 h
DÉU VOL VIURE EN TU,ESTIMAR-TE I CURAR-TE

A càrrec de Raúl Eguía, biòleg molecular, Màster en Neurociència i en Matrimoni. Ha treballat en investigació sobre Neurociència i Oncologia molecular al CSIC i ha estat professor de l’Institut d’Empresa Business School.

Viu a València. Casat amb tres fills.

Raúl Eguía explica que “ens passem la vida buscant Déu, buscant el sentit i buscant l’amor, però és Jesús qui ens troba a nosaltres”.
El problema de l’Església som nosaltres, els cristians que no acollim el que pateix, passem per davant seu sense aturar-nos, però estendre la mà és l’experiència del cristianisme, una cosa molt senzilla. Jo ara simplement els miro, els acompanyo i veig el miracle.

Dimecres 13 de març a les 19 h
PREFERÈNCIES APOSTÒLIQUES UNIVERSALS DE LA COMPANYIA DE JESÚS 2019-2029
A càrrec de Lluís Magriñà sj

El Superior General de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa, va fer públiques el passat 19 de febrer, les “Preferències Apostòliques Universals” de la Companyia de Jesús, que marcaran el seu rumb en la dècada vinent. Les preferències són fruit d’un procés de discerniment que ha durat gairebé dos anys i en què s’ha convidat a implicar a tots els jesuïtes juntament amb les persones que col·laboren en la missió de la Companyia. Fa uns dies van ser lliurades al Papa Francesc, que ha donat la seva confirmació en una reunió especial amb el P. General.

Dimecres 20 de març a les 19 h
MONTSERRAT EN EL CAMÍ DE SANT IGNASI
A càrrec de P. Ignasi M. Fossas, monjo de Montserrat

La conferència vol respondre a les qüestions següents:
Què hi va trobar sant Ignasi a Montserrat? Què hi va deixar? Què va rebre sant Ignasi en el seu pas per Montserrat? Què queda avui a Montserrat de l’època de sant Ignasi? Què hi troba avui el pelegrí, a Montserrat? Què hi pot deixar? Què n’ha rebut?

Dimecres 27 de març a les 19 h
PERSPECTIVES DE L’ABSOLUT
A càrrec de Xavier Melloni sj, Centre Internacional d’Espiritualitat ignasiana, Cova de Sant Ignasi. Manresa. Jesuita, antropòleg, teòleg i especialista en diàleg interreligiós.

Fruit d'anys de maduració i reflexió, l'autor compartirà el contingut de la seva darrera publicació en la qual dona noves claus per comprendre la diversitat i unitat de les religions, com a radis que s'aproximen a un únic Centre.

Instagram Youtube Facebook Twitter