CAT | ESP | ENG | ITA

Parlem d'art, Parlem de Beuys

CENTENARI JOSEPH BEUYS 2021

L’artista avantguardista Joseph Beuys va fer a Düsseldorf, el desembre de 1966, una performance que portava per títol “Manresa”, directament inspirada en l’espiritualitat d’Ignasi de Loiola i que mostrava la forta influència del sant en la seva obra. Anys més tard, el 1994, els seus dos col·laboradors Christiansen i Nörgaard li van fer un homenatge a la ciutat amb la performance “Manresa-Estació Central” i la instal·lació de la Creu de Beuys als peus del Pont Vell.

Beuys (1921-1986) va ser un dels artistes conceptuals de referència més rellevants del segle XX. Formà part del moviment Fluxus, molt actiu durant els anys 60,  i através de happening i performance, les seves acccions plàstiques i el seu pensament, va ampliar el concepte d’art total i transformador. Beuys va introduir conceptes essencials en l’art contemporani com que la societat es pot amotllar com si fos una escultura a través de la creativitat humana o la idea que tothom pot ser artista. 

El 2021 se celebra arreu del món el centenari del naixement d’aquest l’influent artista alemany i, per aquest motiu, s’ha creat un programa mundial que inclou les exposcions, conferències i accions artístiques i divulgatives de diversos països, com Austràlia, Japó, Turquia, Polònia, Àustria, Suïssa, Bèlgica o Alemanya. Barcelona, amb l’actual exposició a La Virreina, i Manresa, amb les seves futures accions commemoratives, també són presents en aquest programa internacional que es pot consultar al web oficial www.beuys2021.de.


Instagram Youtube Facebook Twitter