CAT | ESP | ENG | ITA

Parlem d'art, Parlem de Beuys

CENTENARI JOSEPH BEUYS 2021

L’artista avantguardista Joseph Beuys va fer a Düsseldorf, el desembre de 1966, una performance que portava per títol “Manresa”, directament inspirada en l’espiritualitat d’Ignasi de Loiola i que mostrava la forta influència del sant en la seva obra. Anys més tard, el 1994, els seus dos col·laboradors Christiansen i Nörgaard li van fer un homenatge a la ciutat amb la performance “Manresa-Estació Central” i la instal·lació de la Creu de Beuys als peus del Pont Vell.

Beuys (1921-1986) va ser un dels artistes conceptuals de referència més rellevants del segle XX. Formà part del moviment Fluxus, molt actiu durant els anys 60,  i através de happening i performance, les seves acccions plàstiques i el seu pensament, va ampliar el concepte d’art total i transformador. Beuys va introduir conceptes essencials en l’art contemporani com que la societat es pot amotllar com si fos una escultura a través de la creativitat humana o la idea que tothom pot ser artista. 

El 2021 se celebra arreu del món el centenari del naixement d’aquest l’influent artista alemany i, per aquest motiu, s’ha creat un programa mundial que inclou les exposcions, conferències i accions artístiques i divulgatives de diversos països, com Austràlia, Japó, Turquia, Polònia, Àustria, Suïssa, Bèlgica o Alemanya. Barcelona, amb l’actual exposició a La Virreina, i Manresa, amb les seves futures accions commemoratives, també són presents en aquest programa internacional que es pot consultar al web oficial www.beuys2021.de.

.

PROGRAMA MANRESA 2021

· Dijous 28 · 18:00h
Trobada de Björn Nörgaard amb artistes locals a l’Escola d’Art de Manresa

· Divendres 29 · 10:00h
Trobada de Björn Nörgaard amb estudiants de Batxillerat Artístic de l’Institut Lluís de Peguera

· DIVENDRES 29 · 18:30H · ESPAI PLANA DE L’OM  Reserva de localitats

PARLEM D'ART PARLEM DE BEUYS

“JOSEPH BEUYS. MANRESA, UNA GEOGRAFIA ESPIRITUAL”  · PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Presentació oficial del nou llibre sobre l’acció MANRESA de Joseph Beuys titulat “Manresa, una geografia espiritual”, a càrrer de la doctora Pilar Parcerisas, curadora de la publicació, i l’Editorial Tenov.

A continuació,
BJÖRN NÖRGAARD · CONFERÈNCIA - ACCIÓ:  "BETTER LATE THAN NEVER"

Estret col·laborador de Joseph Beuys, l’escultor danès Björn Nörgaard farà una intervenció sobre la seva participació en l’acció MANRESA (1966) i l’acció MANRESA HBF (1994) a la ciutat.

· Dissabte 30
Treball de localitzacions de Björn Nörgaard i preparació de l’acció “On és l’Element 3?” per al març de 2022

Instagram Youtube Facebook Twitter