Parlem de Beuys

S’ha començat a organitzar algunes activitats per recordar i reobrir la mirada a l’obra artística del prestigiós artista alemany Joseph Beuys, que es va inspirar en la ciutat de Manresa per fer algunes de les seves obres, les quals va exposar a Düsseldorf el 1966 amb el títol “Manresa Hauptbhanhoff” (Manresa estació Central). Arrel d’aquesta exposició,  el novembre de 1994 es va organitzar una performance a Manresa amb el mateix nom i dos deixebles danesos de Beuys van donar l’escultura de la creu de Beuys, avui col·locada a prop del Pont Vell de la ciutat.

Anualment, es dedica una part del cicle Parlem d’Art a la figura de Beuys.

PROGRAMA 2019

Divendres 24 de maig a les 19h

El coiot, la llebre i altres espècies. Una conversa amb Rubén Verdú

A càrrec d’Oriol Fontdevila (Manresa, 1978), curador i crític d’art

Una actualització de Joseph Beuys en tant que trickster, xaman, animalista, per mitjà de l’obra de Rubén Verdú (Caracas, 1962): llebres, cargols, mosques i orenetes conformen, en aquest cas, un projecte amb què es despleguen interrelacions entre l’humà i el món animal, així com entre el món vegetal i el material, que soscaven les divisions que romanen establertes d’acord amb el pensament occidental.

Dimarts 18 de juny a les 19h

Més enllà de l’escultura social. Una conversa amb Mireia Sallarès

A càrrec d’Oriol Fontdevila, curador i crític d’art

“La UNESCO hauria de declarar la vida viscuda patrimoni de la humanitat”. Mireia Sallarès (Barcelona, 1973) posa al centre de la seva investigació les relacions humanes. Una noció de Joseph Beuys com és l’escultura social, així com la seva màxima “en cada home, un artista”, es veuen ultrapassats així, segons una noció de treball col·laboratiu amb què es cerca subratllar la singularitat de cada vivència.

Instagram Youtube Facebook Twitter