CAT | ESP | ENG | ITA

Espurnes Barroques

Espurnes Barroques presenta la 3a. edició del festival sota el lema “Contactes que curen”

S’iniciarà el 13 de setembre a Manresa amb un concert d’homenatgeals sanitaris de la Catalunya Central i a les víctimes de la Covid-19. Del 13 al 27 de setembre de 2020, Espurnes Barroques durà a terme 9 concerts, 2 conferències, 1 taula rodona, 1 caminada i diverses accions socials i educatives en escoles i residències del territori per tal de contribuir a reactivar el teixit cultural del país i facilitar el contacte segur entre músics i públic. Aquesta voluntat de propiciar amb tota seguretat contactes segurs se significa en el lema de la present edició: Contactes que curen.

Més que mai el Festival es compromet amb els productors, el territori i els artistes. Malgrat la dificultat de les circumstàncies, la present edició continua estrenyent el vincle amb els productors locals, incorporant noves referències a la ja consolidada cartera de col·laboradors. A més, el 19 de setembre al matí es presentarà la galeta del festival, l’Espurna, elaborada amb espècies, mel i farines antigues per Iu Camps (Forn de pa Camps de Solsona) en col·laboració amb el xef Jaume Biarnés.

La cultura és segura i Espurnes Barroques en serà una mostra. 

Els actes es duran a terme seguint escrupulosament les recomanacions sanitàries dels organismes competents, més encara tenint en compte que el concert inaugural es du a terme amb la col·laboració de l’ICS, la Fundació Althaia, Sant Andreu Salut i la FUB.


EDICIÓ  DE TARDOR 2020 "Contactes que curen"

Tota la informació sobre el cicle de música la trobareu al següent enllaç.

Del foc a les espurnes

El juliol de 1998, un gran incendi forestal devastava prop de 30.000 ha. de bosc i de conreu al Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra. Vint anys després d’aquell desastre, aquesta terra ha vist aparèixer unes espurnes que han pres dimensió barroca.

Espurnes Barroques es presenta com un festival de Música i Experiències al Territori Barroc. Al llarg de 4 caps de setmana, a cavall dels mesos de maig i juny, diversos enclavaments barrocs de primera índole acolliran concerts de música barroca. I aquestes experiències sonores es lligaran amb visites, gastronomia, tallers i tota altra mena d’activitats dissenyades específicament per a l’ocasió.

Manresa, com a referent també del barroc, forma part d'aquest festival des de la segona edició l'any 2019.

Instagram Youtube Facebook Twitter