Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Estudiants jesuïtes visiten Manresa amb motiu de la Manresa Cup

Estudiants jesuïtes visiten Manresa amb motiu de la Manresa Cup


19/06/2019

Un grup d’alumnes nord-americans, amb edats entre 15 i 18 anys, de l’Institut Saint Ignatius de Cleveland (Ohio), van fer la ruta ignasiana urbana i una competició a les Piscines Municipals.

 

La setmana passada van visitar Manresa un grup d’alumnes nord-americans, amb edats entre 15 i 18 anys, de l’Institut Saint Ignatius de Cleveland (Ohio) per a conèixer la petjada ignasiana a Manresa i l’origen de l’ordre jesuïta que dóna nom al seu centre educatiu.

 

Aquesta visita s’emmarca dins de la Manresa Cup, un nou projecte poliesportiu i cultural a la nostra ciutat que ha de tenir lloc en diferents èpoques de l’any, tot reunint esportistes d’institucions jesuïtes de tot el món. En aquest cas, es tracta de joves nadadors que, després de fer la ruta ignasiana urbana, van realitzar una competició a les Piscines Municipals. 

 

La Manresa Cup ofereix als estudiants de la xarxa educativa jesuïta mundial la possibilitat de complementar la seva educació visitant Manresa i altres indrets de Catalunya, com Barcelona, on Ignasi de Loiola va experimentar la seva profunda transformació espiritual abans de viatjar a Terra Santa. Aquest projecte, impulsat per l’empresa Varsity Sports & Educational Tours, aspira a convertir-se en un punt de reunió pels estudiants d’escoles jesuïtes, com una fita en els seus anys a l’escola, i vol contribuir a mantenir, desenvolupar i promoure el patrimoni ignasià.

 

Aquests nadadors nord-americans van fer una matinal cultural a Manresa, en què després de visitar la Cova de Sant Ignasi, van ser guiats per la Fundació Turisme i Fires de Manresa per espais com La Seu, el Carrer del Balç, la capella de Sant Ignasi Malalt o la capella del Rapte, tot resseguint la petjada ignasiana, i on van poder conèixer les característiques del pla Manresa 2022.

Oficina Manresa 2022 - Oficina de Turisme de Manresa - Pl. Major 10 - 08241 Manresa +34 93 878 40 90 - manresa2022@manresa.cat