CAT | ESP | ENG | ITA

El Cosmògraf ofereix demà la conferència inaugural del filòsof i polític iranià Ramin Jahanbegloo, un referent mundial de la no-violència

05/11/2019

L’acte, gratuït i obert a tothom, tindrà lloc a les 8 del vespre a l’Espai Plana de l’Om per parlar de discrepància i dissidència de pensament. Ramin Jahanbegloo és director del Centre Mahatma Gandhi per la No-violència i Estudis de la Pau.

Cosmògraf, el projecte cultural per treballar el pensament filosòfic, científic i artístic, ofereix demà un dels plats forts d’aquesta tercera edició amb la participació del filòsof i activista iranià Ramin Jahanbegloo, director del Centre Mahatma Gandhi per la No-violència i Estudis de Pau i autor de “L’obligació moral de desobeir” (2019). Aquesta conferència inaugural del cicle porta per títol “Discrepància i dissidència de pensament” i tindrà lloc a l’Espai Plana de l’Om, a les 8 del vespre.

Ramin Jahanbegloo és una important figura a nivell internacional i conegut al seu país per la seva posició a favor de la democràcia, la no-violència i l’obertura a Occident. Doctorat en Filosofia a la Universitat de la Sorbonne, ha col·laborat en diversos llocs des de l’Acadèmia de Filosofia de Teheran fins a la Universitat Global Jindal-Delhi, passant per la Universitat de Harvard, de Toronto, o el PEN Canadà.

El 2006 va ser arrestat a l’Aeroport de Teheran i empresonat durant quatre mesos, acusat de preparar una revolució de vellut a Iran. Ha guanyat diversos premis per les seves feines acadèmiques sobre la promoció del diàleg entre cultures i de la no-violència i ha fundat el moviment Alumnes per la Pau. Recentment va visitar Jordi Cuixart a la presó, qui ha escrit el pròleg del seu últim llibre.

La conferència l’organitza Manresa 2022, Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Centre Cultural el Casino. Es realitzarà en anglès amb traducció simultània al català. És gratuïta i oberta a tothom, amb aforament limitat.

Instagram Youtube Facebook Twitter