CAT | ESP | ENG | ITA

L'Ajuntament de Manresa homenatja Josep Herms Mateu, membre de la Lleva del Biberó, amb motiu del seu centenari

Nascut a Avinyó l’11 de gener de 1920, Josep Herms va ser reclutat a files el 1938. Posteriorment, als anys 40, es va graduar en Química i Mecànica i ha treballat en la industria del carbó. L’any passat va rebre la Medalla President Macià al Treball. Aquest matí, amb motiu del seu 100 aniversari, ha rebut la visita de l’alcalde de Manresa, que l’ha obsequiat en nom de la ciutat.

El dia que ha arribat el segle de vida, Josep Herms Mateu ha rebut aquest matí l’homenatge de Manresa, la ciutat on viu tot i haver nascut a Avinyó. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, juntament amb la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega, li han fet lliurament d’un ram de flors i un obsequi en nom de la ciutat, en presència d’una bona part de la seva família.

Josep Herms, fill d’una nissaga de metges molt coneguda a Avinyó, va ser reclutat per formar part de la Lleva del Biberó. Després de la Guerra, es va graduar en l'especialitat de Química a l'Escola Industrial de Terrassa, l'any 1943, i de Mecànica l'any 1945. Va iniciar la seva activitat professional com a tècnic de laboratori a Butsems i Cia. de Barcelona i també va treballar a la Compañía Fabril de Carbones Eléctricos, SA (CFCE), de Castellgalí. Durant quaranta anys de dedicació a la feina va desenvolupar diverses tecnologies per a la millora dels carbons elèctrics. Aquest desembre passat va rebre la Medalla President Macià al Treball.

Amb una salut envejable per la seva edat, li agrada pintar, la historia i l’art romànic. De fet és membre dels Amics de l’Art Romànic i del Centre d’Estudis del Bages. La seva germana fou Joana Herms Mateu (1913-1988), reconeguda mestra que exercí molts anys a Manresa i a qui es dedicà un carrer al sector de la Parada.

Josep Herms és el primer manresà supervivent de la Lleva del Biberó (nascuts el 1920) que celebra el centenari.

Instagram Youtube Facebook Twitter