menu

La musicòloga Glòria Ballús farà una xerrada sobre la música a l'entorn de Sant Ignasi de Loiola

01/12/2020

Es tracta del treball guanyador del Premi Pare Ignasi Puig 2017. Tindrà lloc el dilluns 14 de desembre a les 19 h, a l’Auditori Plana de l’Om. L’acte és gratuït però és necessari fer la reserva prèvia a la web del Kursaal (https://www.kursaal.cat/programacio/altres-actes

La musicòloga manresana, Glòria Ballús, presentarà el treball guanyador del Premi Pare Ignasi Puig 2017, titulat “La música a l’entorn de Sant Ignasi de Loiola i de la Companyia de Jesús a la ciutat de Manresa”. La xerrada es farà el dilluns 14 de desembre a les 19 h a l’Auditori de la Plana de l’Om i s’emmarca dins dels actes paral·lels de la gala d’entrega dels premis Lacetània.

En aquest treball, Ballús fa una mirada a la música que es feia aManresa,BarcelonaiMontserraten l'època en que Ignasi de Loiola hi va fer estada. Així mateix, també indaga en la música entorn del1622, any de les festes de la seva canonització, i també aborda la qüestió de la música que s'ha dedicat a Sant Ignasi a la capital bagenca fruit de la devoció. En el treball hi hales partitures amb textos i les diferents versions que s'han fet al llarg dels anys amb la finalitat que formin un corpus musical a l'entorn de la figura de Sant Ignasi i que serveixin de referència i es puguin interpretar en els actes i celebracions que se celebraran a la ciutat amb motiu dels 500 anys de l'estada de Sant Ignasi a Manresa, l'any 2022.

L’acte de presentació del treball serà gratuït, però a causa de la situació actual, és necessari fer la reserva prèvia a la web del Kursaal (https://www.kursaal.cat/programacio/altres-actes).

Durant l’acte s’aplicaran les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l’aforament i l’ús de mascareta.

Un premi emmarcat dins el projecte Manresa 2022

El Premi Pare Ignasi Puig i Simón és un premi que s’emmarca dins del projecte Manresa 2022, en memòria del sacerdot de la companyia de Jesús, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científics, i es convoca anualment juntament amb la resta dels premis Lacetània des de l’any 2014. S’adjudica a un projecte de recerca o divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial a l'entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), la seva canonització (1622), els llocs de la ruta ignasiana de la ciutat, la presència de la Companyia de Jesús a la ciutat o la Manresa dels segles del XVI al XVIII.