menu
Agenda
Música i festes

Concert Qvinta Essençia

today Dijous, 06 d'Abril
watch_later 19:00
location_on Església del Carme de Manresa
Lamentacions i Responsoris per Dijous Sant

El grup vocal Qvinta Essençia interpretarà el pròxim 6 d'abril, Dijous Sant, a l'Església del Carme de Manresa, Lamentacions i Responsoris per Dijous Sant del compositor renaixentista Tomás Luis de Victoria, una de les figures més importants del renaixement musical espanyol i mundial.

 

El recital litúrgic comptarà amb la interpretació de diverses peces de L'Ofici de Setmana Santa (Roma, 1585) de Tomás Luis de Victoria, agrupades en tres nocturns. Al primer nocturn s'entonen tres Lamentacions que evoquen la destrucció de Jerusalem, obres en què s'alterna el cant melismàtic i extàtic de les lletres de l'alfabet hebreu amb la narració discursiva de la catàstrofe. Posteriorment, al segon i tercer nocturn es canten sis Responsoris de Dijous Sant.

 

Tal com es va poder veure el gener del 2022, donant inici a l'any de celebració del projecte Manresa 2022, la formació barcelonina Qvinta Essençia assumeix com a fonamental el vincle entre paraula i música. Aquesta unió passa a ser l'eix de les seves interpretacions, caracteritzades per la correcta declamació dels textos, la seva comprensió i sobretot per la posada en valor del contingut emotiu i dramàtic dels mateixos.

Com arribar