menu
Agenda
Música i festes

ANNA URPINA · Sons del Camí

today Dijous, 20 de Juliol
watch_later 19:30
location_on Santuari de la Cova de Sant Ignasi
BAROQUE / MODERN

La violinista Anna Urpina, deixebla directa del gran violinista Enrico Onofri, i solista de la gira Ambronay European Baroque Academy, s’ha format a Madrid, a la Universitat de Madison-Wisconsin amb Vartan Manoogian, al Royal Conservatoire Bruxelles amb Shirly Laub i a la Hochschule für Musik Leipzig amb Mariana Sirbu. Ha rebut classes de Paul Kantor, Eva Graubin, Mimi Zweig, Pinchas Zukerman, Gerard Claret, Natalie Boyarsky, entre altres.

 

Ha estat concertino i solista en diverses orquestres com la JONC, la JONDE, Les Musiciens du Prince, Orquestra Age of Enlightement, Vespres d'Arnadí, Freiburger Barockerorchetser, European Union Baroque Orchestra i Concertino assistent de l’Orquestra Barroca de Barcelona. Així mateix, també ha estat membre de la Gustav Mahler Jungendorchester, EUYO i Orquestra Schleswig -Holstein, actuant en sales tan prestigioses com Musikverein de Viena, Konzerthaus de Berlin Concertgebouw Amsterdam i Berliner Philarmonie.

 

Al cicle Sons del Camí, Anna Urpina, acompanyada per Eva del Campo (clavicèmbal) i Jordi Domènech (piano) presentaran  Baroque/Modern (IBS Clasical), el seu disc de debut  i presentat a l’Atlàntida de Vic i a la Sala d’Assaig del Palau de la Música.

 

Baroque/ModernAnna Urpina ens proposa un viatge musical per dos moments  molt diferenciats de la història de la música: l’esplendor de l’època barroca del segle XVII amb l’època contemporània; del so més càlid a l’escriptura més abrupta. Per portar-ho a terme, utilitzarà instruments històrics de cada període. La part barroca ens trasllada a la part daurada del barroc amb obres de H.I.F. von Biber, G. Haendel, D. Castello i A. Corelli. A la part contemporània, amb violí modern i piano, experimentarem amb les obres més sorprenents de A. Webern i A. Pärt, “Esbós per una glossa antiga”, obra inspirada a la Follia de Corelli escrita expressament per Anna Urpina i Alberto Rosado del compositor Josep Maria Guix, estrenada al Palau de la Música Catalana i l’obra Movimento del compositor José Luis Turina, gravada per primera vegada inèdit vint anys després de la seva estrena als Estats Units.

 

Baroque/Modern ha estat premiat  amb la Medalla d’Or dels World Classical Music Awards al Regne Unit, i de la Revista Melómano, Medalla de plata de Global Music Awards de California i ha estat finalista als Premis Enderrock a la categoria de música clàssica, com a millor disc, en la categoria de vot popular.

Com arribar