menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

Sons del Camí es consolida com el festival de música d'estiu de Manresa

25/07/2023

En aquesta desena edició, gairebé 1.300 persones han assistit als sis concerts programats als Jardins, al Santuari i a la Cova de Sant Ignasi, així com al Parc de la Seu. El concert de Joan Dausà va fer el ple amb totes les entrades exhaurides i amb la meitat d’espectadors vinguts de fora de Manresa i del Bages.

El cicle de músiques amb ànima Sons del Camí de Manresa ha tancat la seva desena edició amb gairebé 1.300 espectadors en el conjunt dels sis concerts programats, la qual cosa suposa una mitjana de més de 200 espectadors per concert. Aquestes dades mostren la consolidació del cicle respecte a les edicions anteriors a l’any de 2022, en què el nombre total d’espectadors havia rondat els 1.200.

Aquest any, Sons del Camí ha estabilitzat la mitjana i el total d’espectadors del cicle amb una variada programació que ha inclòs noms de proximitat amb projecció, com Berta Sala o Henrio, música clàssica amb la violinista Anna Urpina, i noms destacats de la cançó d’autor catalana, com Judit Neddermann, Manu Guix i Joan Dausà. Aquest últim va exhaurir les 650 entrades disponibles a l’aforament del Parc de la Seu, un espai emblemàtic que el cicle ha recuperat enguany i ha adequat per als concerts de major format, al costat d’altres espais amb petjada ignasiana, com els Jardins i el Santuari de la Cova de Sant Ignasi.

Així, Sons del Camí ha arribat al 2023 plenament consolidat en l’oferta cultural d’estiu a Manresa i entre el públic manresà i, també, de fora de la ciutat. Això queda palès en el fet que un 62,50% dels assistents van ser espectadors de fora de la ciutat de Manresa, superant el 50% marcat en la novena edició. En el cas concret del concert de Joan Dausà, el percentatge de públic de fora de la ciutat va ascendir a un 70%: un 20,1%, de poblacions del Bages i un 49,9%, provinents de fora de la comarca, ja sigui de les comarques de la Catalunya Central o de la resta de Catalunya i del País Valencià.

L’any 2022, un any de xifres rècord

L’edició passada, l’any de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa, Sons del Camí va assolir la xifra rècord de 3.800 espectadors. Va ser una edició especial, on es van programar nou concerts, entre els quals, hi havia la presència d’una artista internacional com Noa, que va omplir l’interior de la Basílica de la Seu, o un concert extra adreçat a públic familiar amb El Pot Petit, que va exhaurir les 1.500 entrades disponibles poques setmanes després de posar-se a la venda.

Nascut del projecte Manresa 2022, Sons del Camí, el cicle de músiques amb ànima en espais amb petjada ignasiana, està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, compta amb el suport de la Fundació La Caixa i la col·laboració de La Cova de Sant Ignasi.

(*) Peu de foto: Joan Dausà va reunir 650 persones al Parc de la Seu.