menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

La dansa, la música i la llum protagonitzen els diàlegs artístics del proper Quinze Vint-i-dos

23/10/2023

El cicle de creació artística de l’Espai Manresa 1522 arriba a la sisena edició amb dos nous espectacles d’improvisació programats per als dissabtes 18 i 25 de novembre

Els dissabtes 18 i 25 de novembre, a les 7 de la tarda, arriba a l’Espai Manresa 1522 la sisena edició del cicle Quinze Vint-i-dos, el festival artístic de petit format que té lloc al centre d’interpretació de la Manresa ignasiana i que aprofundeix en una lectura artística i renovada dels valors que giren al voltant del projecte Manresa 2022 i de la transcendental estada d’onze mesos d’Ignasi de Loiola a Manresa fa més de 500 anys.

El Quinze Vint-i-dos ofereix diàlegs creatius a través de la música i les arts escèniques entre artistes de diferents disciplines, que s’esdevenen per primer cop i davant del públic, sempre sense un assaig previ, interaccionant a l’instant i creant un espectacle al mateix temps que el públic l’està veient. El programa de l’edició d’enguany gira al voltant del camí del canvi, del procés de transformació de les persones en dos diàlegs complementaris, un més enfocat en la il·luminació d’aquest procés i l’altre centrat en el resultat i la nova realitat obtinguda de la mateixa transformació. El lema de l’edició és “Amb una il·luminació tan gran que totes les coses li semblaven noves”, una afirmació que es troba en l’Autobiografia d’Ignasi de Loiola en referència a la cèlebre Exímia Il·lustració del Cardener que va experimentar a i que l’acompanyaria tota la vida.

El primer diàleg d’enguany, titulat TRANSFORMACIÓ#4 ‘Amb una il·luminació tan gran’, serà dissabte 18 de novembre i comptarà amb els artistes Joan Sanllehí, Aina Torné i Mar V. ‘Aeria’, mostrant la interacció de disciplines com la tècnica d’il·luminació, la dansa contemporània i la música atmosfèrica, amb la llum que acompanya el canvi i l’obrir els ulls del procés de transformació com a leitmotiv.

El següent dissabte, 25 de novembre, tindrà lloc el diàleg que complementa el primer amb TRANSFORMACIÓ#5 ‘Que totes les coses li semblaven noves’, i que combinarà la dansa clàssica i contemporània de la ballarina Gala Gómez Burlet i la música rumba fusió del cantautor Antonio el Remendao, al voltant de conceptes com la descoberta d’una nova realitat i l’eufòria i l’efervescència de la novetat.

Les entrades per a cadascun dels diàlegs són des d’avui a la venda a través del web manresa2022.cat o bé, presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa, amb un preu de venda anticipada de 8 € i de 12 € a una hora abans a taquilla .

Aquest cicle, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, va néixer el 2018 per dotar l’Espai Manresa 1522 d’una oferta cultural i artística complementària a la seva activitat habitual. Així, amb aquest cicle, el centre d’interpretació ignasià ha acollit vora una quinzena de diàlegs creatius entre artistes manresans i de fora donant lloc a experiències artístiques i de transformació úniques i irrepetibles.

Per a més informació consultar aquest Dossier de Premsa

(*) Peu de foto: Tot a punt per la sisena edició del cicle Quinze Vint-i-dos, el festival artístic de petit format que acollirà un any més l'Espai Manresa 1522