menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

El projecte 'Bots pel Canvi Manresa 2022' es presenta dimecres amb una sessió oberta i participativa de 'Basket Beat' a la plaça Major

27/05/2021

La voluntat de la proposta és la d’enfortir llaços entre joves, crear comunitat, promoure el sentiment de pertinença i compromís amb la ciutat i reconèixer el paper de l’art i de la cultura comunitària. La proposta també busca apropar el projecte Manresa 2022 als joves i fer-los partícips d’aquesta gran iniciativa de ciutat. Tothom que hi vulgui participar ho pot fer enviant un WattsApp al 676 66 41 42.

La plaça Major acollirà aquest dimecres la presentació pública de ‘Bots pel Canvi’, que s’emmarca dins el projecte Manresa 2022. Es tracta d’una iniciativa d’art comunitari que proposa acompanyar les persones en el seu creixement personal a través de la creació i l’aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. Una aposta per reconèixer i admirar les capacitats de les persones joves, a través de reivindicar espais on el grup, el cos, la participació i les expressions artístiques siguin les protagonistes, contribuint a una transformació personal i grupal.

La iniciativa va arrencar aquest passat mes de març amb sessions de ‘Basket Beat’ dirigits a grups de joves de diverses entitats—n’hi van participar més de 250—, en uns tallers que van permetre apropar realitats personals i individuals per acabar generant espais de trobada i convivència a l’espai públic. Ara, el projecte s’obre a tota la ciutadania, amb la voluntat d’enfortir llaços entre joves d’orígens diversos, crear comunitat, promoure el sentiment de pertinença i compromís amb la ciutat i reconèixer el paper de l’art i de la cultura comunitària. La proposta també busca apropar el projecte Manresa 2022 als joves i fer-los partícips d’aquesta gran iniciativa de ciutat.

Així, dimecres 2 de juny a les 18 hores tindrà lloc una sessió oberta i participativa de Basket Beat que comptarà també amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, del regidor responsable de Manresa 2022, Joan Calmet Piqué, i de la regidora de Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa, i Josep Maria Aragay Borràs, promotor de Basket Beat. Tothom que hi vulgui participar ho pot fer enviant un WattsApp 676 66 41 42 al , tot i que també es podran apuntar en el moment de l’activitat, ja que es busca també una participació espontània. Se seguiran tots els protocols anti-Covid.

Un quart d’hora abans, a les 17.45 hores, es farà una atenció a mitjans de comunicació.

Una cita que s’allargarà tot l’estiu

Les sessions continuaran durant tot l’estiu. Les persones que tinguin ganes de participar d’aquest projecte ho podran fer els dimecres de 18 a 19.30 h a la plaça Major de Manresa. La cita serà de manera fixa durant els mesos de juny i juliol. L’activitat es desenvoluparà en grups de 10 en 10 per tal de mantenir les normes de seguretat. Cal inscriure’s al WhatsApp 684 168 724. Per més informació: www.manresajove.cat.

Tastet a la Festa del Riu

Aquest dissabte 29 de juny, dins la programació de la Festa del Riu, està previst realitzar un tastet de Bàsket Beat per tal de començar a donar a conèixer el projecte. Les inscripcions es poden fer a www.festadelriu.cat.