menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

El projecte 'Bots pel Canvi Manresa 2022' tanca la primera fase amb la participació de 48 grups i un total de 442 persones

04/08/2021

La voluntat de la proposta és la d’enfortir llaços entre joves, crear comunitat, promoure el sentiment de pertinença i compromís amb la ciutat i reconèixer el paper de l’art i de la cultura comunitària. La proposta també busca apropar el projecte Manresa 2022 als joves i fer-los partícips d’aquesta gran iniciativa de ciutat.

Cada dimecres a la tarda dels mesos de juny i juliol de les 18 a les 19:30 una cinquantena de joves han assistit a la “cita” amb Basket Beat a la plaça Major per tal de participar d’aquesta iniciativa d’art comunitari, que proposa acompanyar les persones en el seu creixement personal a través de la creació i l’aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. Una aposta per reconèixer i admirar les capacitats de les persones joves, a través de reivindicar espais on el grup, el cos, la participació i les expressions artístiques siguin les protagonistes, contribuint a una transformació personal i grupal.

Des que va arrencar la iniciativa, el passat més de març, en una primera fase s’han realitzat 79 tallers en diverses entitats i grups de la ciutat, concretament 48 grups diferents amb l’objectiu que joves de diferents procedències, estils de vida transformin la mirada que tenen uns dels altres. Un espai de trobada, de coneixença, de crear comunitat. En la segona fase tots aquells joves participants de la primera fase que s’han animat i d’altres espontanis s’han trobat a la plaça Major per conformar un nou grup mixt i divers.

El projecte, coordinat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Manresa, té un clar paper transformador, per aquest motiu, a banda de realitzar els ritmes amb les pilotes de bàsquet, també s’ha volgut fer partícips a tota la ciutadania demanant l’opinió a través d’aquestes tres preguntes: Què aportes tu per fer una Manresa millor? / Com t’imagines Manresa 2022? Com t’agradaria que fos? / Quina pregunta tens per Manresa?

Així, dimecres 14 de juliol el grup de joves que es troba regularment a la plaça va empaperar el terra amb aquestes preguntes i va animar a famílies i persones que passejaven a contestar-les. Van participar petits i grans, que van donar opinions diverses i complementàries, provocant una conversa profunda i crítica sobre la responsabilitat envers la ciutat.

A la tardor continua el Basket Beat

Aquest setembre el projecte “Bots pel canvi” continuarà. Aquest cop està previst realitzar tallers als cicles formatius de grau superior i de grau mitjà dels diferents centres de la ciutat per tal de seguir ampliant el grup de trobada a la plaça Major. La iniciativa, però, continua oberta a tothom. Per participar-hi només cal enviar un Whats App al 676 66 41 42.