menu
Imatge de fons
Inici Manresa 2022 Actualitat

Genís Frontera Vila guardonat amb el Premi Pare Ignasi Puig i Simon 2021

El premi Pare Ignasi Puig i Simon s’adjudica a un projecte de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial a l'entorn de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), la seva canonització (1622), els llocs de la ruta ignasiana de la ciutat, la presència de la Companyia de Jesús a la ciutat o la Manresa dels segles del XVI al XVIII.

Atorgat enguany a Genís Frontera Vila, pel projecte: Seguint les passes de sant Ignasi: territori, camí i paisatge-any 1522, l’etapa de Montserrat a Manresa-, que pretén aprofundir en la última etapa del Camí Ignasià de Montserrat a Manresa amb l'objectiu de documentar millor el patrimoni material i immaterial relacionat amb Ignasi de Loiola. El jurat ha valorat positivament el seu potencial d'aprofitament a nivell de divulgació cultural i turística, a la vegada que pot esdevenir referent d'un model de recerca a altres etapes del Camí.

Genís Frontera Vila (Castellbell i el Vilar, 1981). Format acadèmicament en Història i en Gestió del patrimoni cultural, és tècnic mitjà en desenvolupament del territori i turisme, entre d’altres; alhora que ha exercit de professor de secundària de Ciències Socials, Geografia i Història. Forma part del col·lectiu El Brogit i de l’associació Memòria.cat; escriu a la revista Sàpiens i és autor de diversos treballs sobre històries de vida, moviments populars i memòria històrica.

El projecte premiat s’haurà de desenvolupar en el termini d’un any a comptar des de la data de l’acte públic de lliurament del premi. El treball que en resulti haurà de ser original, inèdit, redactat en català.

Podeu consultar els treballs anteriors aquí: http://www.manresa2022.cat/ premi-pare-ignasi-puig-i-simon