menu
Imatge de fons
Manresa 2022 El Programa de l'any de celebració 2022 Espiritualitat i pensament Cruïlla de Camins: Una Resposta Intergeneracional Multireligiosa a la Crisi Social i Ambiental

Dimarts 29 de novembre: Tarda amb tallers a la ciutat

15:00 – 18:00      Tallers a diferents centres religiosos de la ciutat:

· A la Casa Flors Sirera:

La contribució de les dones de minories religioses en la creació de ciutats resilients, sostenibles, segures i inclusives: el cas indígena i de la comunitat Bahá’í

S'exposaran les contribucions de les dones indígenes i de la Fe Bahai des de la vivència de religions minoritàries i transmissores de valors. Així mateix, es mostrarà quin ha estat i és el seu impacte en la construcció i creació de societats més inclusives, resilients i sostenibles.

Facilitada per Sra. Paula Franco i Sra. Clarisa Nieva 

· A l’Església Ortodoxa Santa Teodora de Sihla:

Creant ponts de trobada amb joves de diferents religions en moviments juvenils

Els moviments juvenils que actuen a les ciutats, com són els esplais o els grups escoltes, viuen en contextos de diversitat tant des del punt de procedència, com el de religió. Buscar solucions per crear moviments juvenils inclusius en societats obertes són reptes que es plantegen els moviments educatius en el lleure de tot el món i que necessiten ser compartits.

Facilitat per Sra Ligia Matamoros i Sra. Maria Mercader

· A la Mesquita Al-Fath:

Desafiaments i bones pràctiques: el significat de les plataformes interreligioses a les ciutats europees del segle XXI

La contribució del diàleg interreligiós en la creació de ciutats inclusives com a solució al tancament i a l'aïllament és ben coneguda. Però l’impacte dels grups de diàleg interreligiós a la municipalitat va més enllà i descriu potencialitats i capacitats per aportar respostes als reptes vitals de les ciutats europees actuals.

Facilitat pel Sr. Luigi Da Salvia, Sr. Marcel Israel, Sra. Pia Jardi i Dr. Genti Kruja

· Al Centre Budista Samye Dzong:

L’experiència de silenci interreligiós com a creació de ciutats

En aquest taller vivencial de silenci, persones de diferents tradicions religioses i de diverses procedències, compartiran un espai de recolliment amb moments en els que es veuran diferents formes de viure el silenci. Serà un espai d’entrada i sortida lliure. 

Facilitat per la Sra. Eva Torres i la participació de diferents fes

· Al Convent de les Caputxines:

Inspiració 2022. Processos de transformació interior. "Una experiència a la ciutat, oberta al món"

L’Associació Inspiració 2022 compartirà l’aventura ciutadana que va tenir lloc durant un any (març 2021-març 2022) en la qual a través de tres eixos (cosmos, humà i diví) i en base a tres aproximacions diferents (paraula, caminades conscients i neteja de brossa als marges de la ciutat), es va implicar la ciutadania de Manresa en la reflexió i acció per una altra manera de viure i concebre la ciutat. Un  procés aplicable i exportable a altres ciutat.

Facilitat per la Sra. Concepció Serra Teixidó amb la participació de membres de l’Associació Inspiració 2022

18:00 – 19:00      Reflexió sobre les experiències a la ciutat

INSCRIPCIÓ PRESENCIAL TANCADA