menu
Inici Manresa 2022 El Programa Tot el programa

SIMPOSI DIÀLEGS PER A LA TRANSFORMACIÓ 8a edició del cicle Ignàgora

El cicle de xerrades i ponències «Ignàgora» és un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i en la influència dels valors ignasians en la societat actual, i també sobre com aquests poden contribuir al lideratge i al governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l’educació del futur. «Ignàgora» és promogut per Manresa 2022, l’Ajuntament de Manresa i la Fundació La Cova.

La 7a edició del cicle «Ignàgora», sota el títol «Travessa cap al 2022» i impulsat pel grup Inspiració 2022, té l’objectiu de reflexionar plegats al llarg d’un any sobre com, per què i envers què volem viure com a éssers humans i com a ciutadans i ciutadanes que compartim el mateix espai i vivim en el mateix temps.

IGNÀGORA 2021 ‘Diàlegs per a la transformació’ és el simposi d’arribada de la Travessa cap al 2022, que organitza el grup Inspiració 2022 i que s’ha estat celebrant durant l’any 2021 amb diverses xerrades, caminades i neteges de l’entorn. Com a culminació de la reflexió ciutadana, el Simposi no només presentarà les conclusions de la Travessa cap al 2022, sinó que hi haurà també unes intervencions en forma de lliçó magistral a càrrec de personalitats que són autèntiques i veritables referències internacionals.
Aquest Simposi, com també la pròpia Travessa, s’ha realitzat i ordenat a partir d’una mirada cosmoteàndrica consistent en els àmbits de terra, humà i transcendent, amb la inclusió de diàlegs amb referents com Satish Kumar, Jorge N. Ferrer, Berta Meneses i Xavier Melloni.
El Simposi forma part d’Ignàgora, un cicle de xerrades i ponències promogut per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació La Cova al voltant de la figura i el pensament de Sant Ignasi i de la influència dels valors ignasians en la societat actual, creant espais de reflexió en clau de futur des de diverses perspectives, com l’educativa, la turística, l’espiritual, la científica, la social o la històrica, amb voluntat d’aprofundiment i aprofitament.