menu
Inici Manresa 2022 El Programa Tot el programa

Festes de Sant Ignasi

Les Festes de Sant Ignasi tenen el seu origen el 1622, l’any de la canonització del pelegrí i centenari de la seva estada a Manresa. Tradicionalment, han estat organitzades per l’associació de comerciants, amb diverses activitats al Centre Històric, i La Cova de Sant Ignasi, que ofereix misses en varis llocs ignasians.

L’Ajuntament s’ha unit al programa d’actes de la festa organitzant un conjunt d’actes culturals i lúdics, que s’han anat incrementant amb la intenció de potenciar la festa, fer-la més atractiva i estendre’n la difusió i la participació. Es tracta d’una actuació que té com a objectiu mantenir viu el record del pelegrí Sant Ignasi i fer-ho en un espai festiu de convivència i harmonia.

Aquestes festes són un marc idoni per ajudar a consolidar el Centre Històric, un espai que lluita per recuperar la vitalitat que l’havia caracteritzat en el passat, un dels objectius també del projecte Manresa 2022, a través de concerts, xerrades, visites guiades, fires, activitats culturals i celebracions populars.

Presentació de ‘Paraules traçades’, de Jaume Bonvehí
27 de juliol a les 19:30h.
Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana – Cova de Sant Ignasi.

Pelegrí 2.0
Un dels actes més destacats de les festes és el pelegrinatge musical ‘Pelegrí 2.0’, el qual tindrà inici a la Sala Gòtica de Sant Andreu i acabarà a la Cova de Sant Ignasi. Aquest itinerari musical tindrà lloc el dia 28 de juliol a les 20:22h. Alguns dels artistes que hi participaran són l’Albert G.Galbany, Joan Miró i Joel Olivé.


Contacte

placeAdreça: Centre Històric de Manresa
callTelèfon: 93 878 40 90
emailCorreu electrònic: hola@manresa2022.cat
eventHorari:
del 7 al 31 de juliol 2022