menu
Imatge de fons
Manresa 2022 El Programa de l'any de celebració 2022 Cultura i art

Accions commemoratives del Centenari Joseph Beuys 2021

Al llarg del 2021 se celebra arreu del món el centenari del naixement de l’artista alemany avantguardista Joseph Beuys. Per aquest motiu, s’ha creat un programa mundial que inclou exposicions, conferències i accions artístiques i divulgatives a diversos països, com Austràlia, el Japó, Turquia, Polònia, Àustria, Suïssa, Bèlgica o Alemanya.

Barcelona i Manresa (aquesta amb les accions commemoratives del mes d’octubre) també són presents en aquest programa internacional.

El desembre del 1966, l’influent artista avantguardista Joseph Beuys va portar a terme a Du?sseldorf una performance que portava per títol «Manresa», directament inspirada en l’espiritualitat d’Ignasi de Loiola i que mostrava la forta influència del sant en la seva obra. Anys més tard, el 1994, els seus dos col·laboradors Christiansen i Nörgaard li van fer un homenatge a la ciutat amb la performance «Manresa-Estació Central» i la instal·lació de la Creu de Beuys als peus del Pont Vell de Manresa.

Joseph Beuys (1921-1986) va ser un dels artistes conceptuals més rellevants del segle XX. Formà part del moviment Fluxus, molt actiu durant els anys seixanta, i, a través de happenings i performances, les seves accions plàstiques i el seu pensament van ampliar el concepte d’art total i transformador. Beuys va introduir conceptes essencials en l’art contemporani, com ara que la societat es pot emmotllar com si fos una escultura a través de la creativitat humana o la idea que tothom pot ser artista.

Podeu consultar totes les accions commemoratives que es fan a nivell mundial al web oficial www.beuys2021.de. Manresa acollirà la presentació de la publicació Manresa, una geografia espiritual.

[+] Més informació 

Contacte

callTelèfon: +34 93 878 40 90
emailCorreu electrònic: hola@manresa2022.cat
eventHorari:
octubre 2021 / 19 de març 2022
JOSEPH BEUYS. MANRESA, UNA GEOGRAFIA ESPIRITUAL
Wo ist Element 3?