menu
Imatge de fons
Manresa 2022 El Programa de l'any de celebració 2022 Cultura i art Accions commemoratives del Centenari Joseph Beuys 2021

JOSEPH BEUYS. MANRESA, UNA GEOGRAFIA ESPIRITUAL

L’artista avantguardista alemany Joseph Beuys va fer, el desembre de 1966, una performance que portava per títol “MANRESA” i mostrava la inspiració d’Ignasi de Loiola en la seva obra. El 2021 se celebra el centenari del naixement de l’influent artista.

La publicació ‘Joseph Beuys. Manresa, una geografia espiritual’ explica les claus interpretatives i la relació de la primera performance de Beuys amb el món ignasià i Manresa. Coordinada per Pilar Parcerisas Colomer i l’Editorial Tenov, circularà per les llibreries de museus d’art contemporani i biblioteques i universitats d’arreu, dotant Manresa de visibilitat internacional.

La presentació del llibre el 29 d’octubre de 2021 a l’Espai Plana de l’Om ha comptat amb la presència de Pilar Parcerisas i el destacat escultor danès Björn Nörgaard, col·laborador i deixeble de Beuys, que ha dut a terme l’acció “Better late than never”, una performance sobre els conceptes i elements de treball de Beuys i el moviment Fluxus, preparatòria de l’acció prevista per al març de 2022.

*La publicació està a la venda en llibreries, l’Oficina de Turisme de Manresa i el Centre Cultural el Casino


Contacte

callTelèfon: 93 878 40 90
emailCorreu electrònic: hola@manresa2022.cat
eventHorari:
29 d'octubre 2021 · Espai Plana de l'Om